Att jämföra sig med eliten

En vän på facebook skickade ett intressant inlägg om valacken Valegro. För den oinvigde så kan man säga att Valegro är världens bästa dressyrhäst i dagsläget. Han har blivit världschampion i dressyr flera gånger och satt flera olympiska rekord i dressyr och anses av många vara oslagbar i dagsläget. Han rider med den fantastiska dressyrryttaren Charlotte Dujardin som är känd för att alltid ha hjälm när hon tävlar dressyr, och inte hatt, som man traditionsenligt brukar ha i de högre klasserna. Detta gör Charlotte eftersom hon är rädd om sitt huvud. Och hon vet om att även världens mest väldresserade häst kan göra oförutsedda saker. Var smart. Var som Charlotte. Nog om moralpredikan. 

Men om man tittar på valacken Valegro såhär lite mer kritiskt så... Har inte han lite mage? Det har han väl? Sedan så ska ju dressyrhästar på elitnivå jobba mycket med magen och det är ju odiskutabelt att den där hästkroppen är ultimat för dressyrrörelser. Eftersom han bevisligen vunnit allt han kan vinna...








Sedan så brukar dressyrtränaren Will Faerber på sina ridkanaler säga att hästar som inte har en "grop" på ryggläget bakom sadeln oftast är de som är mest välridna och det måste ju stämma in på Valegro. Ryggen är nästan helt plan och mjukt rundad mot länden. Bara muskler som sluter om och ingen liten höftdel som sticker upp. Precis som Galishimo. Så nästa gång jag tittar på Galishimos runda sommarmage så ska jag inte tänka "tjock". Jag ska tänka "Valegro!"

(Bilden här nedan visar en lite omusklad länd.)


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet