Inga fyrkanter men väl en labyrint

Tränaren märkte snabbt att Galishimo är för smart för att jobba på samma övning mer än två gånger. Då gör han övningen själv på rätt plats och lär sig inte följa mina hjälper eller vänta in mig. Jag har också märkt det och försökt att åtgärda det lite halvdant med att få honom att vänta in mig mer. Men tränaren föreslog att jag skulle testa att hela tiden överraska och byta håll slumpartat i vändningarna och försöka förekomma Galishimo när jag rider. Vilket är lite roligt. Men det ser kanske inte så vackert ut. Typ "Kyras fyrkant" som den där tidigare övningen heter som jag visade en bild på blir "Kattas labyrint" eftersom jag byter riktning slumpartat.

Så jag måste hela tiden klura och överraska i ridningen. Han ska aldrig veta vad som väntar. Så nu har jag lagt in slumpartade galoppfattningar här och var också. Vändning med bogen, galopp åt ena hållet, trav, vändning i slumpartad riktning, några galoppsteg till och så vidare. Galishimo verkar i alla fall tycka att det är intressant och jag känner att jag har honom med mig. Det kräver lite mer av mig då jag inte kan lulla på hästryggen utan hela tiden vara påhittig, men det kan bli bra!




Sedan kan man ju tycka att denna övning är väldigt basic och borde ha gjorts för två eller tre år sedan med Galishimo, men han har varit för orolig för slumpartad ridning och skulle förmodligen bara jaga upp sig tidigare, så vi ligger rätt i tiden!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet