Små förbättringar

Galishimo är ju ganska stor nu, och utvecklingen sker ju inte längre i språng, utan kommer mer krypande. Det är nu det finstilta arbetet slår rot, och man får gå mycket på känsla och se de mindre signalerna om förändring. Det är nu man kan putsa, trixa och pilla med saker. Även om det bara är jag som märker skillnaden, och den inte är märkbar med blotta ögat för utomstående, så kan jag vara lyrisk.

Som att det går lättare att sitta i sadeln i galoppen nu. Galoppen skumpar helt enkelt inte lika mycket längre. Han gungar inte och landar inte lika hårt på frambenen, han bär sig bättre med bakbenen. Då är det ju enklare att sitta stadigt.



Och sakta, saaakta har han börjat klura ut det är med skänkelvikning i trav. Han tänker och tänker och tänker, så öronen trillar ned, över vad jag kan tänkas mena när jag ger honom signalerna... Men nu börjar han 'chansa rätt' allt oftare. Och när han gjorde två perfekta sidosteg i traven idag så bröt jag ut i jubel, slängde mig ur sadeln, och lossade sadelgjorden på honom. Det är det bästa sättet jag kan komma på att berömma honom. Snart kan han det också. Snart har han förstått.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback