Jag tänker inte bli en förvirrad bladlus

Nu har hösten börjat infinna sig och jag startar med ett nytt projekt. Med tanke på att jag sparar pengar till en Hästtransport så blev projektet något begränsat. Men ändå dyrt. Billigt men kostar mycket.


Jag försöker vara koffeinfri. Jag började för fyra dagar sedan att dricka te till frukost i stället för kaffe. Jag kände mig genast märkvärdigt pigg. Det gällde bara att dricka väldigt mycket te. Väldigt. Ungefär fem eller sex koppar om dagen. När jag försökte dra ned på tedrickandet gick det däremot sämre. En lätt huvudvärk och viss grinighet infann sig.


Efter lite googlande så insåg jag att jag inte alls slutat med koffein. En kopp kaffe innehåller ungefär 120 mg koffein och en kopp te (Lipton) innehåller ca 45 mg koffein (tein). Så jag hade undermedvetet ökat intaget av te för att klara av abstinensen.


Stor suck. Lätt huvudvärk. Jämmer och elände. Släpande steg och dåligt humör till T-magasinet i centrum. Så nu har jag köpt koffeinfritt te till jobbet, koffeinfritt te till pojkvännen att bjuda mig på i stället för kaffe, och koffeinfritt te till min lilla etta. Vart jag mig än i världen vänder så ska det finnas koffeinfritt te i mina händer.


Men ack den sorg och det vemod som följer. Och den huvudvärk. Jag har nu varit koffeinfri sedan den 1 oktober. (Ja ett dygn sedan. Jag ville få det att låta längre) och det känns som att dö en smula.


Men det finns en liten tanke som får mig att härda ut. Det är frågeställningen om varför så många olika växter producerar koffein. Vad använder växterna koffeinet till? Varför har denna snillrika drog blivit populär inom växtriket? Varför är det värt att producera. Jo, teorin just nu är att det helt enkelt är ett naturens bekämpningsmedel. Det finns tecken som styrker att vissa småkryp dör av små mängder koffein.


Men det är den andra spekulationen som fastnat mest i mitt sinne. Det verkar inte vara fastställt, men det verkar som att vissa bladätare får en "koffein-kick" och helt enkelt blir för aktiva och oroliga för att stanna kvar och äta av samma blad och därför lämnar bladen med koffein.


Den bladlarven.
Den är jag.


Jag är ibland för orolig för att stanna kvar och äta av samma blad. Jag vaknar ibland klockan 04.00 på natten och undrar om det finns något annat blad att gnaga på. Om man exempelvis kan strunta i hästtransporten och köpa tapeter eller varför inte träna mer eller köpa en hund eller? Det borde ju gå att tugga på? Eller en häst till? Fiorano klarar ju det så det borde väl jag också fixa? Va? (Svar: Nej. Jag fixar icket två hästar.)


Och jävlar i min låda jag tänker inte vara en förvirrad bladlus. Det är värt några koffeinfria veckor för att se om det blir någon skillnad...




.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback