19 dagar utan koffein!

Jag har nu varit utan kaffe med koffein (och utan te med tein) i nitton dagar. Jag överdriver inte när jag säger att jag hade ont i huvudet i två veckor. Första helgen låg jag till sängs i ett mörkt rum under migränliknande förhållanden.Sedan så låg huvudvärken och störde där innanför pannloben som en irriterande liten fluga som inte hittade ut. Dag ut och dag in.

Nu är jag huvudvärksfri sedan några dagar och kan titta lite mer optimistiskt på vilka skillnader jag märker. Till att börja med så har jag inte varit någon jättestor konsument av kaffe. Jag har druckit ca två koppar kaffe på morgonen och sedan te under arbetsdagen. Jag har sällan eller nästan aldrig druckit kaffe efter klockan 15.00 på eftermiddagen. Så det är ju inte så att jag bälgat i mig kaffe. Men jag märker ändå en väldigt stor skillnad på kvällarna.


Förut så kände jag att jag "MÅSTE" gå och lägga mig för att orka jobba dagen efter. Sedan har jag, under mutter och väs, motvilligt slitit mig från datorn, lagt mig i sängen och känt mig rastlös och scrollat på facebook i mobilen, tills jag kommit mig till ro och slutligen somnat.

Nu somnar jag minst en timme tidigare, och det är inte självklart att jag hinner till sängen innan jag somnar, utan kan lika gärna somna i soffan framför TV:n. Somnar man en timme tidigare så får man ju givetvis en timmes mer sömn per natt, och det är där den största skillnaden ligger.

Jag vaknar mycket mer utvilad på morgonen. Jag har lättare att fokusera. Jag kan snabbare byta arbetsuppgifter efter ett avslutat arbete. Jag har lite mer självdisciplin, och jag känner inte att saker "sitter fast" på samma sätt som förut. Självklart kan jag och Per göra en oplanerad resa på 12 mil hem till min mamma, självklart kan vi dagen efter spontant åka till Fällforsen och titta på vad som finns där.

Det går liiite lättare helt enkelt. Inte sådär revolutionerande lättare så jag tror att jag funnit lösningen på alla problem i livet, men jag är verkligen inte sugen på att återgå till kaffedrickandet. 

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback