Tre löparpass


Jag har lyckats klämma ur mig tre löparpass på nio dagar. Per som är ultralöpare behöver en liten rehabperiod efter sommarens sjumila-lopp så det passar honom att följa mig och klappa mig på axeln med käcka tillrop.

Eller löpning och löpning. Jag kommer inte upp i så snabb hastighet att det borde kallas "löpning" innan jag kreverar under högljutt flåsande och måste promenera. Givetvis under ivriga hejjarop. Tänk att jag gjorde En Svensk Klassiker för fyra år sedan, nu kan jag knappt jogga 800 meter utan att få blodsmak i munnen och kvidande krypa ihop i fosterställning.

Nåja. Pass ett och två var ren självförnedring. Pass nummer tre gjordes under lite mindre kuperade förhållanden. Då kände man lite energi emellanåt. Eller energi och energi. Man kände att man inte höll på att dö i alla fall.

Jag har väl inte så stora ambitioner med löpningen just nu, det bara ligger där någonstans innerst inne. Att jag mår bäst om jag får röra på mig. Det har verkligen inte gått att springa utan hund, Terven har varit min bästa promenadkompis och löparcoach sedan jag var 20...  men livet måste ju gå vidare. Jag har varit utan hund länge nu. Jag måste kunna göra det själv. 

.

Kommentarer

  1. Du är så himla duktig, snart är det du som hejjar på mig ♡

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback