Huvudvärk och långritt

Helgen kan summeras i korthet med huvudvärken from hell. Största delen av fredag kväll och lördag förmiddag så låg jag i fosterställning och kved. Jag låg faktiskt och kved i ett vilrum på jobbet innan det sista mötet på fredag eftermiddag. Ljud gjorde ont i huvudet. TV:n gjorde ont i huvudet. Till och med lite förstrött scrollande på mobilens skarpa sken gjorde ont i huvudet. Till slut gav jag upp och stängde in mig i ett mörkt rum och gav efter för huvudvärken. Den får styra mitt liv då. Den borde ändå inte vara här för att stanna.

Men det fanns en liten strimma av hopp där på lördag eftermiddag då huvudvärken plötsligt släppte till normala proportioner. Då tog jag och Per ut Galishimo på en ordentlig långritt i långsam takt. Vi turades om att rida på honom, över stigar och fält, i mörka skogar, slingriga grusvägar och nya platser. Vi var ute i två timmar och kom inte hem förrän mörkret kommit. Den sista halvtimmen så var Galishimo faktiskt ordentligt trött. Han tittade inte på något. Han skuttade inte sidvärtes alls. Han fann inte ett endaste troll bakom buskarna sista halvtimmen. Han övergick till något slags introvert sinnestillstånd av allt vandrande. Han plöjde rakt genom vattenpölar utan att vicka på öronen. Han var nöjd. Väldigt nöjd. Och själv kunde man släppa stigbyglarna och vicka på tårna och bara känna att SÅ HÄR VILL JAG HA DET!

Sedan kom huvudvärken tillbaka. Jag kröp ihop som en igelkott under täcket och hatade koffein. Hatade, hatade, hatade koffein. 



,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback