En härlig uteritt!

 Jag och Per startade helgen med en härlig promenad med Galishimo. Våra "härliga" promenader ser ut på följande vis: Per hjälper mig upp i sadeln. Vi rider, låt oss säga en kilometer. Jag är glad från början och blir sedan tystare. Efter en kilometer mumlar jag att jag är rädd och inte vill rida mer. Jag hoppar av. Per leder Galishimo 100 meter. Jag ångrar mig. Per hjälper mig upp i sadeln. Vi rider en kilometer till. Jag och Galishimo ser en lada jag inte vill passera. Jag sitter av. Vi passerar ladan. Jag känner mig modig igen. Per hjälper mig upp... Vi närmar oss en träbro. Jag vill inte rida över. Per hjälper mig av... och så vidare och så vidare. Då slipper jag känna mig för uppskruvad och blir inte så utmattad av att pressa mig med ridningen. Framstegen kommer ju ändå.



Det är varken vackert eller smidigt, men det fungerar ju verkligen. Jag tror även det är ett fungerande koncept för Galishimo för han är ganska ganska het på uteritterna. Lite avsittningar och skrittande bakom oss får honom att tagga ned emellanåt.

Jag vågar rida mer och mer, jag vågar öka tempot, och jag känner mer och mer förtroende för Galishimo. Och den här fantastiska mannen Per som faktiskt ställer upp på det märkliga arrangemanget. Tur han är distanslöpare för ibland rider vi i ganska friskt tempo!

Per är värd en fjäder i hatten. Om han hade en hatt... och jag hade en fjäder..


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback