Igår skötte sig inte matte

Igår skötte sig Galishimo utmärkt. Det gjorde inte matte. Det var en traktor som jobbade vid ridbanan. Jag fick panik. Galishimo gäspade.
"RackelRACKELrackelBRUM" härjade traktorn på och jag såg för min inre syn Galishimos okotrollerande skenande och hur jag föll baklänges och knäckte nacken. Marken skulle slå rakt mot min lilla bärande "Atlaskota". I ett litet snäpp eller ett mindre "plupp" så skulle huvudet vara frigjort från nacken. Och så skulle jag stå där och med huvudet dinglandes och tänka
"Jaha. Det blev så här det slutade, alltså."

Så jag vågade knappt rida. Jag satte mig upp och av ett par gånger. Jag skrittade runt lite och tittade ängsligt på traktorn. Ingen träning blev dock genomförd. Galishimo tittade INTE ängsligt på traktorn. Han tittade på annat. Som sin egen skugga. Och så tittade han hungrigt på några grässtrån.

Nu är det ju så här att jag intellektuellt börjar inse att traktorns ägare är inne lite titt som tätt i hästhagarna, med sin traktor. Han är i hagarna för att dra ut lite hästskit eller lägga in mat eller platta till marken lite eller annat. Dessutom brukar hästarna stå ivägen för traktorn emellanåt. Det finns till och med både filmbevis och bildbevis på att hästarna till och med kan behöva fösas bort lite lätt med skopan så de inte ska vara ivägen för mycket. Det hör till stallplatsen. Alla hästar uppstallade på detta stall, blir automatiskt "traktor-säkra". Det ingår liksom i priset.

Det gäller bara för mig att vara modig...


 
En liten bild från stallkompisens film.
Hennes unghäst (10 månader) envisas med att stå ivägen för traktorn, där under skopan...  
 
.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet