Okontrollerat skenande

Jag är nog inte så dum när allt kommer till kritan, som fantiserar om riskerna för okontrollerat skenande.

Idag har Galishimo ägnat sig åt okontrollerat skenande. Jag märkte det redan när jag skulle ta in honom till stallet att han var i gasen. Det blåste ju lite.

Så jag tog ingen sadel på honom utan lät honom löpa runt mig på en lång lina. Han skrek, sparkade, bockade, skenade, hoppade och skyggade.
"Gör det du. Du får inte gå in förrän du är lugn." tänkte jag och stod stilla i mitten av cirkeln och frös.

Det tog en timme innan han skrittade med huvudet sänkt och öronen framåt. Ridbanan har åter igen blivit ett slagfält av slirande spår liknande en jordfräs. Själv klarade jag att bevittna hans okontrollerande skenande enbart med hjälp av så mycket positiv energi från de andra hästtjejerna. Det här är några av kommentarerna som glatt duggade under kvällen:

"Tur att han är så söt!"
"Det där är inte dumheter, han är riktigt glad bara!"
"Vad du är duktig som kämpar på med honom!"
"Till sommaren så skrittar jag och du ut tillsammans och känner lugnet, visst blir det ett bra mål?!"

Det gör ju allt. Alla glada kommentarer. Den goda stämningen. Då gör det inget att Galishimo kanske inte presterade på topp just idag. Jag är lika mycket med i gänget som alla andra ryttare. Och Galishimo är precis lika gillad som alla andra hästar. På det här stallet handlar det inte om att prestera. På det här stallet handlar det om att vara stolt över sin häst, oavsett nivå, och njuta av den friska luften. Prestation är valfritt. 


En busbild som mamma tog på oss i helgen. Galishimo har fart i rumpan... 


.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet