Att ha en gammal hund

Pojkvännen trivs med terven.
"Hon är så lydig. Man behöver aldrig ha koppel på henne. Jag kan ha henne lös överallt. Hon kommer alltid när jag ropar." ler han ofta. Han tar henne gärna på långa promenader och fortsätter lovprisa henne.
"Idag tog jag cykeln och hon fick springa lös efter. Vi mötte joggare och jag kände mig så stolt över att hon gick så lydigt med mig. Ibland stannar hon och nosar men så fort man säger hennes namn så kommer hon på direkten."

Hon är ju verkligen en lydig hund..Jag glömmer det för jag har haft henne så länge men det är ju som pojkvännen säger. Man kan ofta ha henne lös på promenader. Hon vill alltid göra rätt.

Nu börjar hon bli lite stel i nacken och igår natt kunde hon inte sova. Hon är ju 13 år nu. Jag har haft henne under hela mitt vuxna liv. Jag var lika bekymrad över henne när hon var ung, som jag är bekymrad över Galishimo idag. Hon var också vild. Alldeles i början. Men "vild" har hon verkligen inte varit de senaste... nio åren.

Jag märker att det är just hennes sneda nackmuskler som är svaga, de som hon ska använda när hon ska resa sig när hon ligger på sidan. Det går inte så lätt för henne alla gånger. Och ibland är hon lite stel i nacken och vill inte lägga sig ned då det är lite svårt att komma upp. Då får hon låna en kudde och då lägger hon alltid nacken mot den och somnar. Då vet hon att hon lätt kommer upp igen. Så jag tror hon behöver en egen kudde snart. En hundkudde. Som gamla lydiga hundar förtjänar när de är lydiga. Jaja, än så länge hon kan gå i trappor själv, hoppa upp i bilen (och i sängen!) själv, och hon älskar verkligen att gå på långa promenader. Hon orkar nog lite till.



Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet