TW: Viktnedgång och ångkokare

Jag har gått ned fyra kilo sedan jag började försöka gå ned i vikt, i mars! Från 66 till 62 kilo. Det känns riktigt bra! Jag belönade mig själv med en ångkokare. En nyckel för att gå ned i vikt har verkligen varit att öka på andelen grönsaker i maten och jag tycker det är tungt att äta dem råa. Jag började med wokgrönsaker men gillar egentligen inte att steka, för man måste vara så uppmärksam på stekpannan och det hamnar stekflott lite överallt i mitt pyttelilla kök.

Det är betydligt lättare att ångkoka, man kan lämna köket utan problem. Jag har haft grönsaker flera gånger i riskokaren för att få dem saftiga, varma och mjuka. Men nu när allt ändå går så bra med maten och vikten, så tänkte jag att det är lika bra jag köper en ordentlig ångkokare så det blir lite lätt att göra rätt. 

Så nu är frysen full med frysta grönsaker och kylen är full med matlådor med redan ångkokta grönsaker. Det återstår bara att micra fisk eller steka kött eller kyckling till. Tydligen kan man ångkoka både ris, kyckling, kött, fisk och ägg, så det finns lite mer för mig att utforska. Men det känns bra. Inget stekflott. Ingen kokande gryta att hålla reda på. Man kan bara lägga in det man vill ha ångkokt, slå på fläkten, och sedan lämna köket. När timern går ut så piper ångkokaren och sedan stänger den av sig själv. Det känns tryggt. Det är ju inget som bränns fast heller så det var väldigt enkelt att rengöra ångkokaren också. Bara att skölja ur så var allt borta. 

Jag kommer nog aldrig att tycka matlagning är roligt men visst blir man glad när man hittar något som underlättar! 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet