Bredare unghäst och Wintecsadlar

När jag satte på Ares min sadel för första gången, för ungefär sju veckor sedan, så blev jag glatt överraskad över hur perfekt den satt! Den satt som limmad på ryggen, eventuellt gled den lite bakåt av Ares bogar, men det syntes vid longering att den inte rörde sig ur balans, alls. Sätet är lite litet för mig men just min bekvämlighet spelar ju mindre roll för mig när jag bara ska rida in honom. Det viktiga är att den ligger fint an på hans rygg. 

Spola fram bandet sju veckor. Sadeln börjar bli för trång. Först ser jag det lite på en video och undrar om det ändå inte är på gränsen att sadeln börjar bli trång, men under dagens longering vippade den definitivt uppåt med bakdelen och tryckte på framdelen. 

Det som är lite fiffigt med wintec-sadlarna är att man enkelt kan öppna upp sadeln vid frambommen och snegla på vilken storlek koppjärnet är. 


Jag öppnade upp efter dagens insittning och såg direkt att det var den blå storleken. Men behöver alltså inte varken mäta eller veta vilken bredd ens sadel har.  Sedan går man bara in på valfri hästsida som säljer "wintec koppjärn" och där ser man att det röda koppjärnet är en storlek bredare än det blå. Och det vita är ännu bredare. Jag köpte både det röda och det vita. Han kommer nog att växa rejält framöver! De kostade bara 259 kronor styck, så det blir definitivt billigare än en ny sadel. 

Men så bra det känns med en bra sadel som är lätt att anpassa! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet