Sjunde uppsittningen

 


Sjunde uppsittningen är gjord, och idag så red jag honom utan ledare. Jag styrde, gasade med skänklarna, och bromsade, och han lyssnade på allt.

Jag har verkligen ingen plan när jag rider, utan både jag och Sara utgick ifrån att jag skulle upp i sadeln och klänga och gosa lite. Men Ares var lugn och fin, jag kände mig trygg med att komma ned ordentligt med rumpan i sadeln, så det kändes helt naturligt att säga "Du kan nog koppla loss oss nu, så kan jag rida i en cirkel runt dig lite." och så gjorde vi det. 

Ares stannade ju och funderade några gånger, men då skänklade jag, och då gick han framåt. Ares var verkligen otroligt, otroligt, duktig. Han förstår så mycket, och jag älskar att han hellre stannar till än ökar tempot när han är osäker. 

Det var verkligen ingen självklarhet att jag skulle köpa en oinriden häst, och dessutom var det absolut ingen självklarhet att jag skulle rida in den själv. De flesta som känner mig, vet att jag varit riktigt osäker, och även riktigt rädd med Galishimo, vilket jag i perioder hade fullt legitima skäl för att vara. Förmodligen har min försiktighet och oro räddat mig från både en och annan olycka.

Men det är inte så lätt att borsta av sig tidigare upplevelser och tryggt sitta upp på en ung, helt oinriden unghäst. Jag är ju 42 år nu, och jag blir inte direkt lyrisk av det adrenalin som stressen ger mig. Inte som när jag var 23 år och hoppade fallskärm som hobby, direkt. Snarare är det tvärtom. Jag känner mig nästan punkterad av stress, kroppen fungerar annorlunda och producerar andra hormoner nu. 

Så jag var inställd på att jag kanske inte var helt lämplig att sitta in en unghäst, men att jag åtminstone kunde försöka.

Och så kom Ares. 

Fina Ares! 

.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet