Andra uppsittningen

 


Ursäkta suddig bild, men det var stallets 7-åring som fick filma mig på långt avstånd idag. Vi vill ju inte att hon ska råka bli påsprungen om inridningen inte blir bra så hon blev förpassad på en liten pall i ett litet hörn en bit därifrån. Men hon gjorde det bra och filmade så gott hon kunde! 

Hon fick även rykta Ares och hjärtat smälter lite av den synen. Ares brukar nämligen trampa runt ibland men inte när ett barn står nära och ryktar honom. Då står han alldeles stilla och böjer huvudet mot henne och tittar på henne. Det ser ut som att han förstår att det är ett barn och att han måste vara extra försiktig. Sedan har vi alltid mamma i närheten som kan rädda situationen om det skulle bli rörigt, men hittills har han alltid stått helt stilla och bara tittat mjukt på henne. Han verkar så otroligt klok. 

Jag satt upp för andra gången nu och det är ju otroligt nervöst innan. Redan när jag börjar sadla så blir jag tyst och introvert och börjar svara enstavigt på tilltal. Men jag tänker att Ares måste vänja sig vid att matte kan vara nervös och spänd också, utan att det händer något speciellt, så det gör nog inget. 

Det kändes ändå mindre nervöst att sitta upp på honom idag. Jag känner hur han höjer huvudet och lyssnar på mig och det är skönt att han har uppmärksamheten på mig. Sedan får han gå några steg. Vi kliar honom lite mer, och så sitter jag av. Vi har märkt att vi måste vara restriktiva med godis för han börjar vanka och röra sig ganska mycket när han tigger, och det är inte optimalt under inridningen. Så det blir gosande och kliande och beröm med rösten. Det är han också jättenöjd över. 

Ares är verkligen min drömhäst på alla sätt. Han tar rejäla kliv med bakvagnen och det känns verkligen när jag sitter på honom. Jag minns när jag tittade på honom i somras och uppfödaren sade att hon trodde att han skulle kunna ge "storhästkänsla" i ridningen trots att han var ponny. Jag värjde mig lite när hon sade så för jag är jätteglad över "ponnykänsla". Om jag har ambitioner att rida en storhäst så köper jag ju en storhäst. Men nu sitter jag likförbannat på min ponny och förundras över "storhästkänslan" precis som uppfödaren sade. Stora, mjuka kliv och ett härligt gung. Välsignade lilla häst! 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet