Fotvilan

Jag har ju vilat totalt från träning sedan förra fredagen, och snart alltså vilat en vecka (det är onsdag morgon idag). Vilken ögonöppnare det varit. Jag har ju riktigt ont i båda fötterna även vid total vila. Jag har alltid tolkat smärtan som att "Det ömmar extra nu eftersom jag sprungit fem kilometer" men där hade jag jättefel. Det "ömmar extra" hela tiden. Stark ihållande konstant smärta. Mest morgon och kväll. 

Jag tänker att jag fortsätter vila totalt tills det känns stabilare, och sedan skippar jag konditionsträningen för att bara styrketräna, innan jag försiktigt sätter igång igen. Får väl börja med cykling och crosstrainer så jag startar skonsamt. 



Mentalt är det inte så jobbigt att behöva trappa ner träningen. Det är ju bara ett tecken på hur motiverad jag är, om jag råkat pusha mig över gränsen. Jag kan lugnt se mig dra ned på konditionsträningen i en eller två månader, det kommer att gå utmärkt att enbart styrketräna också. 

Jag tror inte viktnedgången kommer att påverkas jättemycket, kanske går den lite långsammare men jag känner tydligt i kroppen att jag fortsätter gå ned i vikt. Det kommer att bli bra. Detta är bara ett litet fartgupp. Kroppen är van ridning som är skonsam för fötterna, och nu behöver den bara lite tid och vila, att ställa om sig.  

I värsta fall köper jag en racercykel igen och börjar cykla till stallet. Och det är verkligen inte ett mardrömscenario... 


Jag cyklade en hel del racer när jag var yngre. Här tävlar jag i Stockholm Triathlon. Kanske kring 2008.

Kommentarer

  1. Kanske du borde gå till läkare med dina fötter? Eller har du typ magnesiumbrist? Krya!!! Camilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket, Camilla! Nej jag tror jag bara överansträngt mig och behöver vila. Jag har stegrat träningen för kraftigt på för kort tid. Men om det inte hjälper med vila så kan jag ju lämna blodprov för analys och se om något brister...

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet