Promenad och lastträning

 


Ja vad ska jag säga om lastträningen? Den går som en dans. Ares gör glatt exakt det jag ber honom om. Jag vet inte ens om jag har någon funktion i hans liv. Jag kan bli ersatt av en nioåring. Eller en komplett dårfink. Dom lyckas ju också med hästar ibland. 

Eller hade han gått och lasttränat sig själv om man ställt in transporten i hagen? Backat ut och in och stängt bommen bakom rumpan på sig själv? Det krävs i princip inga kunskaper för att lastträna honom. 

Idag gick vi in hela vägen och han var så nöjd, så nöjd. När jag var klar för dagen, städade ur transporten och fällde upp rampen, så stod han otåligt och trampade i hagen och ville bli lastad igen. Fram och tillbaka, fram och tillbaka gick han och tittade förväntansfullt på transporten som om den var en glassbil. Han vet mycket väl att det brukar finnas två nävar pellets i en grön hink där. Han har inget att förlora! 

Mellan last-träningarna gick jag på promenad med honom och han smyger efter mig med lågt huvud. Som ett litet spöke smyger han efter mig och kikar bakom axeln på mig. Gullighetsfaktorn i att ha ett litet tyst, smygande spöke efter sig är obeskrivligt. 

Jag är så obeskrivligt kär i min nya ponny. Jag hade höga förväntningar när jag köpte honom, och till och med de förväntningarna är överträffade. Jag har tagit till mig hela honom. 

Ares är det absolut bästa som hänt mig på länge. 

En gulbrun liten ponny 

med kloka ögon 

som bara vill vara duktig. 

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback