Nyorienteringsfasen

Känslan av lättnad är fortfarande kvar och trots att jag har ont i halsen och huvudet så känns det verkligen som att det värsta är över. Den värsta tröttheten är över. De värsta tankarna är över. För nu finns det utrymme att tänka på annat. Det går betydligt lättare att arbeta. Saker som inte alls fått plats i mitt huvud överhuvudtaget poppar plötsligt upp, som små nya ljusgröna musöron på ett lövtomt träd. "Nyorienteringsfasen" kanske en psykolog hade sagt. Den sista av krisens fyra faser då man långsamt börjar tänka framåt igen och känna förnöjsamhet.  

"Vad letar du?" frågade expediten på Glitter och jag svarade att jag behöver något som håller ihop mitt tunna, tunna hår. Jag sade inte att förutom denna mördande tunnhet så har jag tappat en hel del hår också. Sablar vad jag tappat hår. 
"Då vet jag precis vad du ska ha! De här klämmorna är mjuka och matta och tar hand om det mjuka hår du har och sitter jättebra på just tunt skandinaviskt hår!" sade expediten så entusiastiskt och höll stolt upp en speciellt utvald hårklämma för just mig, som faktiskt skiljde sig lite från de andra. Sedär. Det finns tydligen någon som tänkt på allt. Någon som har som jobb att designa hårklämmor. Och en expedit som tycker det är kul att hjälpa folk med att hitta den perfekta hårklämman. Faktiskt lite glädjande, måste erkännas. För jag har aldrig haft en så väl passande hårklämma. Se  på tusan. 

Om några dagar kommer det också en beställning nya kläder. Jag har tight om pengar, eftersom jag valde att köpa  den nya ponnyn Ares kontant (han kommer i Oktober!)  men min mammam har lovat hjälpa mig ekonomiskt om jag snubblar vid marginalerna. 

Den här koftan från Bonprix ska jag ha på jobbet, jag ser väldigt mycket fram emot att den kommer. 

En häftig tröja från Chicme från Hongkong. Hoppas den inte har "asiatisk" storlek för i sådana fall får jag mig inte i deras Medium. Men vi får se. Den hade fina kundreferenser. 

Halsband också. 

Min bloggläsare Minea var så snäll och stöttade mig. Hon hade egen erfarenhet av att stress kan utlösa symtom som känns som influensa och delade min frustration av hur en krisreakton verkligen kan dränera en människa på energi. Även Karin har skickat statistik på hur en covid-infektion kan sänka syresomsättningen rejält i månader. Även om man har milda symtom inledningsvis så kan syresomsättningen påverkas kraftigt, även för de friskaste. Alla dessa meddelanden ger mig hopp. De ger kanske inte raka svar, men de ger hopp, för både Minea och Karin visar ju att det blir bättre sedan. Oavsett vad som dränerar mig så blir det bättre sedan. 

Det löser sig. 

Kurvan pekar uppåt igen med tid och vila. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet