Tänka framåt och minnas bakåt

 


Idag kom ryktväskan till nya ponnyn Ares, och alla ryktsaker jag köpt till honom, och en grimma. Det är svårt att vara riktigt glad för sorgen efter Galishimo är kvar, det känns som sorgen står och trampar i hallen och väntar på att få ta plats. 

"Nej, inte sörja nu. Jag tänker framåt nu." 

säger jag till mig själv och lägger prydligt upp alla ryktborstar och prylar jag köpt till Ares. En magnetisk massageborste. Hur tänkte jag där? Jag tror ju inte på att magneter skulle ha någon märkbar inverkan på.. något. Jag var kanske lite emotionell när jag tryckte på shoppingknappen där. Men det får man vara. 


Sorgen står kvar och trampar i farstun och säger med skuldbeläggande röst:
"Du slängde så många av Galishimos grimmor! Flera var knappt använda. Och så köper du nytt nu..." 

Och jag fortsätter vifta bort den. Skuldkänslorna. Jag behöver inte känna skuld. 

Det var inte jag som lämnade Galishimo. 

Han lämnade mig. 

Jag hade inget val. 

Han hade inget val. 

Han försvann bara ifrån mig.

 Och kommer aldrig tillbaka. 

Och jag måste hitta en meningsfull fritid efter honom. 


Jag finner lite tröst i att titta på minnesbanken på Facebook igen. Jag hade glömt detta tillfällle för sex år sedan men plötsligt poppade minnet upp. En helt vanlig kväll när Galishimo försökte lägga sig på betonggolvet för att slicka något på marken och försökte äta en penna. Hur jag försökte resonera med honom. Hur rolig han var. Hur mycket man fick skratta åt honom. Han var ju inte heller någon unghäst 2016, han var sju år. Men alltid en unghäst i lynnet. 



Jag tror faktiskt det mesta blir mycket lättare när min nya ponny Ares väl är på plats. När man blir upptagen med att rykta och pyssla med en annan häst. När det blir mer verkligt med min nya ponny. När jag blir hästägare igen. 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet