Blodbrist!

Blodproverna kom tillbaka från labbet och jag hade råkat missa att läkaren försökt att nå mig, då jag bytt mobilnummer. 

Jag har både blodplättar, och storleksmässigt små blodplättar. Jag blev även här lättad. Min trötthet och yrsel är alltså INTE en krisreaktion som både läkaren och sjuksköterskan försökte förklara för mig. Utan brist på blod! HA! In your face! Jag SA ju att jag var trött och yr! 

Brist på blod kan betyda att jag haft en inflammation i kroppen länge, att jag behöver mer järn, att jag har brist på B12-vitamin eller något annat. De ville ha lite mer blod för att analysera lite mer, så jag kan få en bra behandling som passar just mig. Jag får snart en återträff och ett recept som ska höja mina blodvärden, jag vet inte säkert men det kanske bara blir något så enkelt som lite extra järn och vitaminer. Jag är så glad! Blodbrist är ju ofta ett relativt enkelt problem som är relativt lätt att lösa. Det är ju värre med autoimmuna sjukdomar, sköldkörtelproblem eller liknande. 

Kanske hänger min uppskattade förbättring som jag känt, ihop med att jag börjat äta ICA:s kosttillskott på sportvitaminer för två veckor sedan, också. Jag hade köpt den för något år sedan, så den samlade bara damm i en hylla i köket, och jag tänkte att det var väl lika bra jag börjar ta dem. 

Ett piller täcker ju 70% av rekommenderat daglig intag av järn, det innehåller också 80% av rekommenderat dagligt intag av B12. så jag var kanske på väg att kurera mig själv. Men ligger man hårt på minus så kanske man behöver en kraftigare knuff av tillskott. 



Jag hade också möte med psykosociala teamet och fick en grön OK-stämpel från dem. Jag har ett bra socialt nätverk, älskar mitt jobb, dricker inte alkohol, rör mig regelbundet, har ett sunt förhållningssätt till mina motgångar, och har en grundenergi och optimism för framtiden som gör att jag just i nuläget inte platsar för någon psykosocial behandling. Men jag var givetvis välkommen tillbaka om jag känner behovet av det.  

Sedan kom kläderna jag beställde och varje plagg var precis som det beskrevs! 


Jag älskar denna kofta och halsband. Perfekta att ha på jobbet. 


Detta armband med det lilla trädet slog an en sträng på mig. Precis som jag sade häromdagen att energin kom tillbaka som gröna musöron på ett tomt träd. Det symboliserar trädet på armbandet för mig. Energin kommer tillbaka. Jag får den hjälp jag behöver. Det blir bättre. 



Denna lila varma polotröja med sin stora krage och dekorerade stora dragkedja... helt underbar! I love it! 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet