Visst kan Welsh cob gå dressyr!

Jag är så taggad inför att få hem min ponny Ares. Det blir fantastiskt bra att han kommer i oktober så jag hinner påbörja behandlingen och känna mig ännu friskare. Vilken tur att jag köpte en unghäst och inte en häst som behöver ridas fem dagar i veckan. Blodbrist kan ju ta några månader att få bukt med så det blir bra att börja pyssla med honom och ta promenader. Jag läste även att blodbrist kan sabba immunförsvaret och jag har verkligen varit småkrasslig detta år, det är så mycket som jag tror kommer att trilla på plats nu. 

Dessa welshponnier kan förresten gå dressyr! Jag har sett flera filmer och det ser jättetrevligt ut. Som denna welsh cob som verkligen är vacker så inåt bomben. Dock ser hästen inte riktigt poängen med att lyfta på framknäna i piaffen (när hästen står stilla och trampar på stället redo att gå framåt, ungefär som en joggare som står och joggar på stället vid ett trafikljus och väntar på grönt så han kan skjuta framåt igen) trots ihärdigt drivande från ryttaren, men piaff är inte det viktigaste i livet. En välskött glad fint skolad häst är det. Oavsett hur högt den lyfter knäna. Just denna häst kanske är en häst som inte tycker det är helt nödvändigt att jogga på stället vid ett rödljus utan föredrar att stå stilla med alla fötter på marken, och sedan starta om igen. 

Men om någon insisterar så kan han väl vänligt stå-jogga lite. Om det är nödvändigt. 


Idag, lördag, så blir det dock ett annat tema för mig att sätta mig in i: KÖRNING! Jag ska vara domarsekreterare på en körtävling i dressyr i Villvattnet. Trots trötthet kommer jag nog absolut att klara av att sitta i domarbåset och lyssna på bedömningar och skriva poäng. Jag ska be domaren Eva säga till om något körekipage är av rasen welsh cob, eller welsh, så kanske jag får lite inspiration. Fortsättning följer! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet