Det årliga urfjucket


Galishimos årliga urfjuck har startat och han småsprattlar lite här och var och blir märkligt upprörd över småsaker. Han lägger päls. Det har blivit höst. Han rör på sig mindre i hagen. Han kan dra iväg en bakutspark om jag tar för hårt i tyglarna. Stor kris. Varje år. Skillnaden motför tidigare år är väl att jag är bättre mentalt förberedd och ser till att varken pressa mig själv eller honom när han fjuckar ur. Han blir ju lugn igen när snön kommit och vinterpälsen satt sig. Det är ingen idé att vi blir ovänner under denna period. Det är ingen idé att jag kämpar på och rider honom  tills jag totalt tappar förtroendet för honom, när vi båda är bra kompisar de andra 9 månaderna på året.

Detta år har jag även ett härligt stöd från andra ryttare som tycker det är helt okej att rida lugnt och inte bryr sig nämnvärt om jag promenerar med urfjuckad häst ett tag. Både urfjuckade hästar och urfjuckade ryttare brukar kunna ta sig igenom vår milsrunda utan större dramatik.


Idag var vi sex personer på uteritten! Underbart! Hur stor är chansen att man skulle ha tagit sig iväg på en lugn långrunda i detta fuktiga, råa, höstväder, annars?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet