En cykel stulen

Nu när jag äntligen köpt mig min MTB-cykel så blir ju min andra cykel stulen. Jag tror jag kan ha glömt att låsa den efter att ha lett in den i cykelstallet, efter att jag hade fått punktering. Jag fick ju punktering på båda cyklarna samma dag för två veckor sedan (på två totalt olika platser i stan) det blev ju lite stressigt att rådda med.

Det blev väldigt stressigt den dagen då jag höll på att missa höghöjdsbanan och sedan skulle följa Elin och Galishimo. Sedan blev jag sjuk. Jag har haft lite otur ett tag, helt enkelt.


Jag tänkte väl att en punkterad cykel i cykelstallet inte skulle vara så stöldbegärlig. Det var den. Jättetråkigt. Jag gillar inte att sponsra Skellefteås stolpskott med cyklar så här regelbundet. Snacka om att man är med och belönar ett dåligt beteende hos folk som inte klarar av att tänka själva. Jag tog ju ändå hand om den cykeln med mycket service, lampor och fina vinterdäck... Det har ju ändå blivit några tusenlappar.


Så det lutar väl att jag måste köpa en ny jobbpendlarcykel... eller en elmoped.. eller vad tusan som helst. MTB-cykeln är ju inte optimal för bekväm jobbpendling.

Sedan har jag mätt innertemperaturen i min lägenhet när solen ligger på, och den är på 35 grader vissa kvällar. Jag borde alltså även söka rätt på en inomhus-AC att sänka temperaturen när jag ska sova. Den kostar också pengar... Problemet var inte så påtagligt förra sommaren eftersom den sommaren var sval och skön, men nu är det tätt med varma soliga dagar då min takvåning värms upp alldeles för mycket.

Då kom vi plötsligt några steg längre ifrån en ordentlig westernsadel också...


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet