Feber och sadelfunderingar igen..

Idag har jag feber och är sjuk från jobbet, det förklarar varför jag blev så otroligt trött på Galishimo också. Är man sjuk är han inte en häst att lulla runt på... Det går ju bättre när jag är friskare.

Jag funderar lite mer konstruktivt på Galishimo nu, och hur jag ska lösa känslan av otrygghet.




 En 17" Hilason arabian western flex tree endurance trail riding saddle kanske?

 Skulle man göra ett försök till med en ordentligt utprovad westernsadel? Då kan jag kanske känna mig tryggare när jag rider, jag vet ju att det fungerat förut. Då behöver jag lite hjälp med inpassning för att hitta en modell som verkligen fungerade lika bra som den första sadeln jag hade. Jag köpte ju en westernsadel förra våren, men den verkade inte passa så bra, så den sålde jag vidare. Däremot red jag ju in Galishimo i en westernsadel som fungerade jättebra! Det gick ju till och med att sitta upp på honom från marken med den, som i filmen här nedan från 2014. Det var en Simco arabian western saddle.


Eller ska jag tänka lite mer åt Akademisk ridkonst-hållet? Prova ett litet annorlunda sammanhang? Gå lite kurser kring det? Det är ju många avsuttna övningar inom akademisk ridkonst så då kan jag ju träna honom utan att fundera för mycket på att sitta upp. Dessutom finns det sadlar även där som man verkligen borde sitta som fastskruvad i. Som ni ser så är många av dessa sadlar byggda i lite "uppförsbacke", och det kan ju stabilisera mycket när Galishimo exempelvis duckar.


En PFIFF, spansk sadel... kanske?

Sedan finns det ju helt vanliga engelska sadlar som kan ge en större känsla av trygghet än nuvarande sadel. Här har vi en Santa Cruz sadel med väldigt mycket stöd.

Så här ser ju min nuvarande sadel ut, som den nedan. En lippo Leia. Galishimo verkar nöjd med den men det är inte mycket för mig att hålla mig fast i om jag känner mig otrygg.


Detta tåls att funderas en vända till på. Ordentligt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet