Löpning och boktips

Nu jäklars! Jag börjar både prata och skriva på bredare och bredare norrländska, har jag märkt. De åtta åren i södra Sverige blir mer och mer avlägsna, som det känns.

Hur som helst så har jag ändrat upplägget på löpträningen nu. Jag ska byta ut några korta och intensiva pass till några längre och långsammare pass, och se om denna justering påverkar allmänkonditionen. Med nya upplägget så kommer träningen att ökas från 15 kilometer i veckan till 20 kilometer i veckan. Hoppas att kroppen fixar en så hög ökning av sammanlagd träning utan ledproblem, men jag har ju klarat mig hela året från skador nu under uppstarten. Så jag får prova och sedan känna efter!





Samtidigt som jag joggade på löpbandet så lyssnade jag på ljudboken "Hjärnstark" som just tar upp konditionsträningens positiva effekter på hjärnan. Löpning har visat sig ha positiva effekter mot depression, ADHD, och demens. Konditionsträning förbättrar även märkbart människors förmåga till fokus, förmåga att känna igen ansikten, matematisk problemlösning, stresshantering, kreativitet, och mycket, mycket mer. Boken tar även upp att löpträning fungerar bra mot panikångest i många fall, och detta är ju lite intressant då jag kan bli ridrädd ibland. Generellt kan man säga att konditionsträning i många fall kan ersätta många preparat med centralstimulerande effekt eller antidepressiv effekt (i många fall men givetvis inte i ALLA fall). Det finns mycket intressant forskning i ämnet och det är mycket bra att Anders Hansen fått ihop det hela till lättläst och intressant information! Det tackar jag för!



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet