Helgjogg med Galishimo


I helgen har jag varit ute och joggat med Galishimo. Han tycker även i år att snön är väldigt spännande, men vi tuffar på och jag rider honom tills han blir för spänd, då kliver jag av, och jag orkar inte göra något märkvärdigt över det. Han är ju jättetrevlig att promenera med också.

Men det blir faktiskt små framsteg hela tiden. Som igår när vi träffade på häst och vagn. I vanliga fall brukar Galishimo bli väldigt nervös och vilja vända hem, när de kommer rakt mot oss. Då brukar jag behöva kliva av, och Galishimo brukar förvandlas till en jätteliten bäbis och ängsligt och med stora ögon gå efter mig, så nära att skorna nästan tar i mina hälar, när vi passerar.

Men inte idag! Då gick det sitta kvar i sadeln! Madde som körde vagnen, kände igen oss på långt håll och stannade långt efter vägkanten, i mycket god tid. Då gick det jättebra för den lilla prinsen på ärten att passera! Tack Madde!

Nu ska jag prova att longera Galishimo ordentligt innan uteritterna, jag är ärligt talat slarvig med det. Det är lätt att jag slarvar med longeringen innan för att jag tänker att han "borde" vara lugnare och att jag "borde" klara av honom... men ridhusträningen blev ju markant bättre efter longering, så då kanske våra ensamma uteritter också blir lugnare. Ska testa idag eller i morgon! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet