Konsten att vara sjuk

Japp. Jag är sjuk igen. Den här gången har jag lyckats hålla mig från att både vara frustrerad eller orolig, utan jag har bestämt mig att göra det bästa av stunden. Sova när jag behöver. Titta på dokumentärer. Somna till dokumentärer. Lita på att denna sjuka inte blir någon långdragen historia. Jag har ätit ovanligt nyttigt hela veckan och slaviskt hållit mig till den beryktade och sällsynta tallriksmodellen, från livsmedelsverket, med en tredjedel sallad, en tredjedel proteinkälla, och en tredjedel kolhydrater.


Jag kan säga så här. Jag är inte van att äta en tredjedels tallrik med rotfrukter. Rotfrukter brukar snarare vara en slags garnering för att färgsätta mattallriken. Inte ta upp mattallriken. Jag har gjort en mix av rivna morötter och riven vitkål som jag har placerat på "tredjedelen" denna vecka. Det är fruktansvärt deprimerande att gnaga i sig. Inte blir man mätt heller. Man blir bara full i magen.




Inte mätt. Inte sådär mätt som man kan bli av en redig... köttbit. Med bearnaise. Och pommes frites. Med ännu mer sås... och bara en liten riven morotsslinga ovanpå. Som garnering.

Man kan säga att jag trots detta lyckats riktigt bra med att vara sjuk denna gång. Jag har inte ont i magen över något som jag borde göra. Sedan längtar jag ju att få återgå till mina vanliga rutiner med jobb, ridning och träning, men det kommer.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet