Jag får kanske ha min livmoder för mig själv!

Jag har ju lämnat cellprover i tid och otid, för livmoderhalscancer, de senaste åren. Resultaten är aldrig snygga och jag har alltid olika grader av cellförändringar av olika allvarlighetsgrad, de senaste sex åren. Det är alltid mellan 6-12 månaders intervall mellan testerna för mig. I höstas så var det tydligen värre än vanligt, så jag blev kallad på en lite mer djupgående undersökning då man skulle plocka bort en liten bit av livmoderhalsen för analys, och så skulle man göra ett ultraljud och leta efter tumörer.

Sådant känns aldrig roligt, det gör bara inte det.

Hur som helst, så blev det en otroligt positiv vändning av måndagens besök. Läkaren konstaterade att de inte var värt att plocka bort någon liten del av livmodern för analys, för allt såg så fint och bra ut! Vilken glädje.
"Nämen det är ser ju jättefint ut. Friskt, rosa och slätt. Jag kan inte ta ett prov av det här...." sa läkaren förvånat, och jag jublade. Sedan gjorde de ultraljud och rotade runt lite på diverse ovärdiga vis. Även livmodern såg jättefin ut. Inga myomer, inga tumörer, ingenting!

Så nu får jag springa fritt i ca 6-12 månader till. Innan de tar nästa test. Jag måste tydligen hållas under uppsikt. Men jag är otroligt glad och lättad.


Nu börjar jag även hoppas på att få fina cellprovsresultat också. Om det såg så bra ut under undersökningen denna vecka så kanske även cellförändringarna försvunnit, de tog ju ett vanligt cellprov nu i måndags som vi får vänta svar på. De där cellförändringarna är kanske helt på tillbakagång?

Och då kanske jag kan få ha min livmoder helt för mig själv och lämna cellprover vart femte år, som alla andra, i stället.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet