Dagdrömma går ju

Åh, jag blev supersugen på en "hopphäst lämplig för dressyr" som fanns på hästnet. Ettåriga Zemiro har inga problem med att att varken vara avskild från flocken, eller lastas i transport. Zemiro kostar 70.000 kronor och skulle mycket väl kunna bli en otroligt trevlig hobbyhäst och tävlingshäst!


Problemet är väl kanske inte det ekonomiska, utan det praktiska. År 2019 när det är dags att rida in Zemiro kommer Galishimo vara 10 år och kanske sitt allra bästa jag. Om två år är Galishimo ännu bättre miljötränad och vi skulle kanske äntligen kunna komma oss iväg på lätta tävlingar. Fortsätter uteritterna utvecklas så är det mycket möjligt att Galishimo är en himla fin uterittshäst om två år också. En sån där man (nästan) kan sticka ut på med lösa tyglar och (nästan) bara njuta på (nästan). Han BLIR ju tryggare och tryggare!

Om vi säger att Zemiro blir en pigg och glad femåring 2021 som behöver motioneras fem dagar i veckan, så är Galishimo förmodligen en glad och pigg 12-åring som också behöver motioneras fem dagar i veckan... och förmodligen ligger de då även på ungefär samma mognadsnivå..

Resultatet skulle mycket väl kunna bli en 12-årig arabhäst som får för lite motion. Och en femårig unghäst med stor potential som också får för lite motion. Och då skulle man väl som ägare inte känna sig helt nöjd med livet... Jag vet ju flera personer som har två hästar och heltidsjobb och klarar det. Men är jag verkligen den typ av hästmänniska? Jag tror inte det...

Sedan räcker det väl med lite återkommande hovbölder och lite sträckningar och en och annan obligatorisk "unghästolycka" för att veterinärräkningarna ska skjuta i höjden, och då sitter man i skiten på riktigt... 

Nej... 

Så länge Galishimo fortsätter utvecklas så får han vara mitt centrum och min ögonsten. Så länge jag rider och tänker "nu var han ju lugnare än senast!" så förtjänar han att vara i centrum, och då förtjänar han all tid man lägger ned på honom! 


Men till er andra läsare så finns det en ettårig unghäst som heter Zemiro på hästnet... bara så ni vet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet