När man behöver vara sjuk

Jag ha varit sängliggandes i dagarna tre. Första dagen så sjukanmälde jag mig på arbetet och tänkte att det här går nog över snart och det finns ju tv-program man kan maratontitta på. Som "Outsiders". Det går bra att titta på "Outsiders" när man är sjuk. Ingen handling och man kan vara hur groggy som helst och ändå följa med i det. Bara att bädda ned sig och ge upp.

Andra dagen så lessnade jag på Outsiders och började maratontitta på "Arga snickaren" som också har väldigt enkel handling och man kan slumra en timme eller två och ändå ha ett hum om vad som händer i programmet, eftersom alla program har samma uppbyggnad och dramaturgi (tafflig man river sönder en kåk eller tar på sig för stort byggprojekt, fru och barn gråter, tafflig man blir utskälld, frun blir utskälld för att hon gråter i stället för att ta en hammare och få lite jävla ordning. Sedan blir allt fint och alla blir lyckliga).

På dag tre så försökte jag handdiska upp tre dagars disk, tappade ett glas så det krossades till marken, sket i disken och glaset och gick och lade mig igen, storgråtandes och övertygad om att det inte var en vanlig influensa och att jag skulle dö. Eller att jag hade blivit totalt utbränd och aldrig skulle komma tillbaka till verkligheten.

Sedan blev jag, gud ske lov, långsamt lite friskare.

Jag är klart piggare nu än vad jag var för en vecka sedan, två veckor sedan, eller tre veckor sedan! Jag behövde verkligen en storrensning i kroppen. Hårddisken är rensad, virusprogrammet var effektivt, och datorn är nu omstartad. Jag är mycket piggare! Som en liten iller har jag glatt lallat runt och rensat förråd från kartonger, åkt till återvinningscentralen med diverse prylar, handlat våg och sorteringskärl, märkt upp sorteringskärl och lagt dem i förrådet där det nu finns plats med sådant. Vägt mig och sprungit runt i panik över att jag väger hela 67 kilo, bytt fyra glödlampor inför hösten, betalat räkningar, sorterat hyllor och slängt en massa tidningar, spa-badat i badkaret och mumlat "Sextiosju jävla kilon" för mig själv, ridit ett fantastiskt trevligt dressyrpass med fina Galishimo, kommit hem, handlat, fixat middag och sedan nöjt dråsat i säng.


Det är vansinnigt roligt och tacksamt att röra på sig efter tre dagars total misär. Jag är sådär "efterhandslycklig". Jag är frisk igen!

Kommentarer

  1. Ha! Då vinner jag! Jag har två kilo mer än dig att skämma bort! 😂 Eller skälla på.. Eller försöka klämma ner i ett par byxor som en gång passade... Eller helt enkelt bara skita i och se glad ut ändå, med ringar under ögonen så nån kommer väl missta mig för en tvättbjörn... ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du kan ju skylla på att du har två barn, bonusbarn och ett familjeliv att sköta. Men om 18 år har du slut på ursäkter! Moaa ha haa! ;)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet