Häst och ekonomi

Det här med att ha häst och vara ensamstående är inte det enklaste projektet. Jag var ju hos pappa i helgen och vi diskuterade min ekonomi och mitt sparande, och så lade vi upp en ny plan. Jag kommer att spara till min nya bil fram till april 2017 i stället. Då har jag förhoppningsvis ca 60.000 kr att köpa en bil för och har även en mindre buffert vid oförutsedda händelser. Det känns inte bra att köpa en dragbil i november eller december och lastträna Galishimo ute i mörkret och kylan. Då är det bättre att vänta till våren då man dessutom hunnit spara lite mer.

För er som inte hängt med så har jag sparat pengar sedan 2013 för att få ihop till en hästtransport och en bil med dragkrok. Och jag började verkligen på noll och fick ihop mellan 1000-2500 kr i månaden det första året. Fyra år kommer det sammanlagt alltså att ha tagit innan jag rott i land med sparandet, enligt planen.

Men då köper jag en fyrhjulsdriven Honda CRV för det är den bilen jag vill ha! Då nöjer jag mig inte med mindre!


En intressant detalj med sparandet är dock att både jag och Galishimo är tämligen talanglösa så jag vet inte hur ofta jag i praktiken kommer att använda denna transport och bil med dragkrok. Men det är bra att ha. Det är vi värda. Om än det bara blir fyra kurser per år.

Sedan, efter bilköpet, så kommer det ju en rolig period då det faktiskt kommer att bli över pengar för mig varje månad, som jag inte nödvändigtvis måste lägga undan till sparande. Om två år är jag klar med topplånet på bostaden och då blir det ytterligare 1.700 kr mer i månaden att röra sig med. Det här kommer bara att bli bättre!

Kommentarer

  1. Hejja, hejja! Så himla starkt jobbat! <3
    /Fru Direktör

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet