Transportjakt!

Jag har tappat lite motivation med Galishimo på sista tiden. Så då får man besluta sig för att antingen avvekla eller utveckla. Svaret blev såklart utveckla. Jag har bestämt mig för att inte kämpa ihjäl mig med att spara kontantinsats till transporten utan bestämde mig för att ta ett lån i stället. Det fick jag!

Så nu är jag på jakt efter en boggi trailer till en kostnad av mellan 20.000-40.000 kr! Jag har även pratat med mitt ex Per eftersom vi nästan bor grannar. Han har en bra dragbil, så jag har frågat om jag kan låna bilen då och då mot utbyte av min bil. Jag har också bett honom om hjälp med att titta på transporter också eftersom han är fordonstekniskt kunnig. Det gjorde han så gärna. Det finns säkert tjejer på stallet också som kan låna ut en dragbil mot min Skoda någon gång också, ingenting är omöjligt om jag är beredd att jobba lite för det. Dessutom så kommer jag förr eller senare ha råd med en egen bil också. Men det blir inte riktigt lika jobbigt som att vänta ett helt år på att få komma ut på lite kurser.

Efter att jag hamnade i ekonomisk knipa, i samband med en separation under våren 2013, så har jag varit ganska rädd för att ta lån eller att inte ha en buffert. Men livet ser annorlunda ut nu. Jag har fått högre lön, jag har avbetalat bil och sadel och jag har det mesta jag behöver i hemmet och på kroppen.


Jag har funderat på denna trailer. Den är lite ful i lacken då de vita dekalerna trillat av och lämnat mörka märken efter sig. Men enligt Per går detta att åtgärda om man har rätt grejer för det. Så fort jag har fått mitt beviljade lån på kontot så ska jag åka dit och buda på den. Det ska visst ta max tre bankdagar innan pengarna trillar in. Det kommer att bli väldigt spännande!

Kommentarer

  1. Visserligen en boggie men star trailer skulle jag avråda från. Samt Kylinge och Trane, de har varit hemska att köra. Tycker man ser på formen att de är vingelvänliga. Hade kollat boj, thule och typ dalavagn, där kommer han åka som en prins!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för rådet Ellinor! Jag ska vara uppmärksam på det. Nu vet jag inte vart du bor men om man ska söka en transport inom 30 mils radie från Skellefteå, så har jag inte så stort utbud i min prisklass. Då beror det ju lite på hur länge jag är redo att vänta också...

      Radera
  2. Du kommer dessutom att bli väldigt populär bland dina vänner när de skall flytta...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, jag får slarva när jag städar ur den så alla möbler luktar Galishimo när det är färdigflyttat... ;)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback