På lördag blir det fokus!

Igår red jag Galishimo väldigt försiktigt på ridbanan. Jag var ensam och kände mig lite osäker på honom efter olyckan med Elin. Galishimo var dock med på noterna och frustade nöjt och tyckte det var soft-ish att skritta så mycket och bara trava litegrann. Då kan man ju som häst släppa ut magen och gnaga på bettet och fundera ut framtida illdåd, i stället. Men jag behövde det korta lugna passet för att kunna slappna av på honom och få tillbaka lite förtroende för honom.

Idag så gick det lite bättre. Jag red lite mer framåt och lite mer i galopp och ökade kraven litegrann och han frustade och verkade allmänt nöjd över det också. Ridpasset tog förmodligen inte mer än 20 minuter och jag körde mest i hans lite stela vänstervarv som vi inte riktigt hunnit mjuka upp inför säsongen. Sedan så slutade jag, klappade om honom, och satt av, när vi var på topp.

På lördag ska jag nämligen rida för en kvinnlig C-tränare som arbetar som dressyrtränare i Stockholmsregionen. Hon kommer till mitt stall och jag börjar redan halv åtta på lördagmorgon för henne, och jag kommer även att rida senare på söndagen. Jag har ju bara ridit sporadiskt för den portugisiska tränaren på ridhuset så nu ska jag passa på när den nya tränaren ändå är här. Det känns roligt. Kursen kom verkligen i rätt tid. Nu blir jag tvungen att fokusera på Galishimo och inte oroa mig för mycket för Elin.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback