Nysingel och allt

4700 kronor kostade det att reparera min bil. 2000 kronor kostade min nya cykel. I ett nafs försvann alltså 6700 kronor från mitt konto. Märkligt nog känns det ganska bra. Jag har ju, för första gången i hela mitt liv, en ekonomisk buffert. Jag kunde lägga ut de pengarna utan att göra akut avkall på något annat. Det känns faktiskt lite skönt. Som att jag är på rätt bana. Som att jag börjar göra rätt val. Vilket givetvis inte är en dag för sent.


Jag reagerar oväntat förnuftigt på att bli singel också. Hemmet är städat. Jag rider avsevärt bättre och modigare än förut, som att jag nu äntligen kan samla upp min energi och rikta den rätt. Jag drar till mig de vänner som jag känner är bra för mig, och jag försöker inte heller fylla ut något tomrum med vidlyftiga (och i slutändan dränerande) projekt.


Jag läser en hel del böcker. Jag har flera böcker igång samtidigt. En ljudbok, en pappersbok och en digital läsbok, beroende på hur jag vill använda, eller inte vill använda, ögonen.


Thomas Eriksson har skrivit en handbok som heter "Omgiven av idioter - hur man förstår dem som inte går förstå" som sätter en lättsam vinkel på de människor man samarbetar med. Herman Lindqvist berättar om alla Sveriges drottningar, och Nina Lekander har skrivit en förträfflig bok, eller snarare en lätt osammanhängande monolog som heter "Hästar, män och andra djur" på ett så språkligt och avslappnat sätt, så det nästan känns som man suttit på verandan med henne en eftermiddag. Trots detta överskott av böcker (de digitala ingår i en prenumeration jag tecknade för ett år sedan) så kan jag inte låta bli att snegla på "Den svåra konsten att leva - berättelser om evolution, elände och evigt liv".


Jag kanske förtjänar den boken också. Nysingel och allt. Då kan man väl unna sig. Vissa går på krogen. Jag invaderar bokhandeln. Jag skulle kunna tänka mig att läsa "Den svåra konsten att leva" med ett glas vin och kanske någon pralin. Kanske i sängen uppbänkad av kuddar i ryggen. Det känns inte omöjligt eller ouppnåeligt. Det gör det inte.


Som om jag vore törstig på läsande och försöker ta igen alla månader jag förlorat.


.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet