Han är inte en skogsmulle

Vi var fyra stycken på uteritt idag, och alla höll artigt behörigt avstånd från Galishimo. Det var -15 grader och solsken och han hade vilat en dag. Han var taggad. På absolut allt. Precis samtidigt.


Det märks även att han börjar gilla att galoppera snabbt. vilket han inte riktigt gillat tidigare eftersom han varit fullt upptagen på att kika på allt och kasta sig sidvärtes för grankvistar, snöklumpar och skuggor. Är man upptagen med sådant, så kan man ju inte galoppera snabbt!  Men nu går det undan mer och mer, på galoppturerna. Idag när vi galopperade den sista raksträckan fick han fart i rumpan som sjutton, och jag hann precis dra upp hans huvud när han drog ned huvudet för att göra några bocksprång i ren glädje.

Efter denna galopptur blev han övertaggad och förvandlades till en riktig party-pooper. Han blev kränkt och överspänd och piafferade med krökt rygg tills jag tröttnade och satt av för att leda honom en stund... Så vi lämnade sällskapet och jag pratade lite förstånd med honom innan jag satt upp igen och vi fortsatte ridturen hemåt. De andra hann ikapp oss och vi beslutade oss för att skritta hem i lugn takt, för att Galishimo inte skulle bli överambitiös igen. Det var ju hemväg och allt.

Även jag kände mig lite som en party-pooper när en hel grupp måste anpassa sig efter Galishimo. Men hade vi varit ensamma hade jag varit väldigt stolt över honom. Jag gillar verkligen att han tar för sig lite mer och bjuder på lite högre tempo!

Efter att vi kommit hem så hade han betydligt mer att ge, så vi red på ridbanan också. Det blev två ridpass i ett. Och då kom hans taggade sida väl till pass! Traven var full med schwung och han trampade på som sjutton. Precis som det ska vara! Han är ingen skogsmulle! 
.
.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet