Vem av oss ska lära ut vad?

I dag så har jag varit ännu krassligare än innan. Så fort jag stannar av så hostar jag illa och känner mig anfådd. Och med tanke på Galishimos överskottsenergi igår så tänkte jag att det vore en god idé att låta någon som är snäppet friskare, men ungefär lika galen som jag är, motionera Galishimo ordentligt. Jag frågade Linn om hon ville rida Galishimo så kunde jag ge henne en lektion med honom på dagen.

Det visade sig att även Galishimo ville ge Linn en lektion. Men inte samma lektion som jag ville ge henne. Han stack helt sonika iväg med henne. I full galopp. Ut ur ridbanan. 100 meter bort.
"Sådär brukar han inte göra!" ropade jag efter snömolnet av häst och ryttare. Sedan sprang han baklänges med henne, vilket är hans specialitet.

Galishimo hade med andra ord roliga timmen. När han väl kommit in på ridbanan så gjorde han samma rymning igen.
"Nu gör han ju sådär igen!" skrek jag efter snömolnet av häst och ryttare långt där borta.



Sedan fick jag dåligt samvete över vad jag utsatt Linn för och satte mig upp på honom och pratade lite förstånd med honom. Han var kränkt en stund och tyckte att HANS lektion var mycket roligare än MIN lektion. Men jag tog mina sista krafter att snacka allvar med honom. I min arsenal av argument ingick minst fyra snärtar på rumpan så alla hästälskare må hata mig.  Men efter tio minuter var vi överens om vem av oss som skulle lära ut vad, så då kunde Linn sitta upp och rida utan problem. Och som de red! Jättebra red dom! Det var roligt att se!

Linn och Galishimo tog cavalettin med stil!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet