Ett tillstånd av sprickfärdighet

Så snart jag kört upp på uppfarten till stallet så höjdes ett ljust grått huvud från höbalen. Galishimo känner tydligen igen min bil. Jag har inte varit hos honom på en vecka. Inte illa pinkat av honom att känna igen min bil då det finns trettio hästar i stallet med ryttare och medryttare. Under tiden jag stoppar in sladden till motorvärmaren så skriker han, ljust och barnsligt:
"Ihhh!!" skriker han och väntar på respons. Jag börjar fnittra för mig själv.
"Ihhh???" frågar han igen.
"Hej gubben!" svarar jag hjärtevarmt och han blir ivrig och han skyndar sig till utgången av hagen. Trots att hagen är full med mat och hästkompisar.
"Men vännen, jag måste in och hämta grimma och grimskaft först" förklarar jag, när han ledsamt tittat efter mig när jag går in i stallet, han ser nästan ut att hålla andan.

"Ihhhh!!" skriker han lättat så snart jag kommer ut igen med grimman och sedan kommer välkomsdansen och hans lite dovare och manliga:
"Höhöhö!"

Det är det som är grejen med araber. De saknar verkligen en när man är borta. Galishimo måste ha någon slags tidsuppfattning och noterat att jag inte varit hos honom på ett tag och på något sätt så blir han extra glad när vi äntligen ses. Trots att andra tjejer tagit hand om honom alldeles utmärkt. Han är min häst. Så är det bara.

(Min fina kille från april 2015...)

Sedan dansade han in i stallet och trampade runt och såg sprickfärdig ut när jag ryktade och kliade honom. Han såg även sprickfärdig ut när jag sadlade honom och ännu mer sprickfärdig när jag satt upp.

Sedan kändes han sprickfärdig att rida. Vilket jag dessvärre inte uppskattar. Alls. Vi är inte riktigt där ännu. Trots Galishimos ambitioner att skydda mig från allt ont. För det är ju det han vill göra. Han vill skydda sin fina ryttare från alla snöklumpar, snöflingor och annat otyg som kan krossa vår lycka.

Efter en halvtimme, vilket är halva tiden motför den vanliga tiden jag brukar rida, så kände jag mig nöjd. Galishimo hade dock definitivt mer att ge. Han dansade in i stallet och dansade in i boxen och åt med glädje och dansade sedan ut i hagen.
"Det blir bättre när jag blir friskare, det är bara den här förkylningen." snörvlade jag ifrån mig och pussade honom på mulen. Han såg ut att förstå precis vad jag menade.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet