Lite semlor, lite slarv, lite slyngel



Mamma har hälsat på. Jag förmodar att jag är en skam för mitt livsmotto "Livet är förändring" för livet har varit ganska sig likt de senaste tre åren. Jag har samma jobb. Samma häst. Samma mamma. Jag kan ju inte byta ut mamma bara för omväxlings skull heller, så jag låter sakerna bero. Hon fick en semla så hon var nog nöjd med rollen som mamma även idag.

Sicko har hamnat i Slyngel-åldern nu. I och för sig pågår förmodligen Sickos slyngel-period redan från födelsen till dags datum. Men nu är det Slyngel De Luxe. Han har fått hormoner. Han kan lyfta på benet när han kissar. Han har upptäckt tjejer. Vi håller i oss och försöker rama in honom någorlunda. Så gott det går. Man minns ju själv hur det var när man var tonåring. Man kunde inte rama in sig själv ens med sin godaste vilja.



Galishimos slyngel-ålder är gud-ske-lov förbi. Kvar är en trevlig liten hest som jag nu tränat lite sidoförflyttningar med och galoppfattningar. Igår började jag med att rida i 8:or i galopp. I mitten av 8:an bryter man av till trav några steg och byter sedan galopp för att påbörja det andra varvet som man bytt till. Det betyder att Galishimo måste vara lyhörd både med att bryta av och byta galopp raskt därpå. Det betyder även att jag måste veta vad jag gör och inte bara skumpa runt planlöst.
Galishimo verkar tycka att det var en ganska rolig övning.

Dressyrentusiasterna må gråta över mina långa tyglar och slarviga genomförande. Men Galishimo har verkligen inga gångarter att skryta över och med lite gas och öppen form så har han då åtminstone utrymme att sträcka lite på sina små lurviga. Vi tar en sak i taget och samlar upp oss allt eftersom våren kommer. Det är viktigt att Galishimo trivs med träningen. Då får jag så mycket mer motivation med mig. Vi kanske kommer att dras med varandra länge...


Kommentarer

  1. Tack! Förra februari gav jag helt upp ridningen då han var för vild, och tog promenader med honom i stället. Idag rider vi i blåsten utan problem. Skönt att han börjar växa upp! :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet