OM vi ska börja tävla


OM vi ska börja tävla i dressyr så måste jag ju lära mig att transportera Galishimo. Det känns helt vansinnigt att stoppa in honom i en liten låda bakom bilen och blåsa iväg i 70 km/h. Nu har han ju gjort det ett par gånger men då har det ju varit på liv och död, eller när han bytt stall. Han går alltid snällt in i transporten, men jag är inte alls van och tycker det är ganska läskigt.

OM jag ska börja tävla så måste jag ju kunna lasta honom och åka iväg med honom. Jag måste åka till ett ridhus och rida runt lite med honom så han lär sig rutinen. Eller så VI lär OSS rutinen... Dessutom kommer ju underlaget troligen att vara dåligt i vinter och vi kan behöva ett ridhus för att underhålla träningen lite.

Från början hade jag tänkt lösa ridbanekort i Kåge två mil bort, eftersom Elin och Saga håller hus där, men det är nog sannolikt att jag löser in mig i den större ridskolan inne i stan. Det blir en kortare sträcka att transportera honom och fler ridhus och en stor utomhusbana, trots att jag inte känner någon där.

Det känns bara lite jobbigt. Vi är ju inte så duktiga heller.

Men jag måste ju börja någonstans... 

Och visst skulle det vara coolt om jag kunde lasta honom helt själv och åka med honom, vart jag ville?! 


Det finns få arabhästar som tävlar framgångsrikt i dressyr i Europa. Men ett ekipage är Viktoria och Bimaal som här tävlar Medelsvår Dressyr. Bimaal är åtta år äldre än Galishimo.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback