Den moderne munken



I veckan har jag varit sjuk. Jag har haft feber och sovit massor. Det blir mycket ensamhet när jag varken orkar arbeta eller träffa stalltjejerna. Men jag hinner tänka.

Någonstans på vägen nu har ensamhet förvandlats från något oerhört smärtsamt, till en gåva. Och det går liksom i skov, som vågor. Det är liksom en våg av smärtsamhet som sköljer över en och sedan känns det tryggt och skönt. Det har hållit på så i flera år. Jag sörjer kraftigt att jag inte har familj och sedan så tackar jag varmt livet för min lilla etta, och att jag styr mina dagar helt själv. Och så böljar livet. Våg, på våg. Stora vågor och små vågor. Fram och tillbaka. Snart kan jag dansen. Det känns mer som en känslomässig process som lever sitt eget liv, än något jag styr med vilja.

Jag vet ju också, att om jag står ut med att vara ensam tillräckligt många veckor, så blir jag till slut väldigt lugn och kreativ. Jag får bättre kontakt med mig själv för den jag är, och inte för hur andra ser mig.

Sedan brukar det slå en våg och jag känner ett kraftigt motstånd att
"Såhär kan jag ju inte leva, det är ju för sorgligt!" Och så söker jag mig utåt, för att sedan långsamt falla tillbaka igen. För varje månad som går, så faller jag allt mer att söka sig inåt, i stället för utåt. Vågorna slår mindre och mindre hårt, och jag finner mer och mer ro i livet som det är. Och ensamheten som följer.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback