Det går så galet bra!





Det går så galet bra med Galishimo nu! Han blir starkare för varje pass och är verkligen fokuserad. Han är på hugget och verkligen angelägen om att göra rätt! Elin och Saga lekte med honom idag, precis som förra måndagen, och vi kunde märka en positiv skillnad bara i jämförelse med förra veckan! Förutom att han i princip tar galoppfattning från skritt (han behöver tre fyra travsteg bara för att få upp farten) så klarar han även av att vara totalt fokuserad - trots två andra hästar på ridbanan. Han mötte dem i full galopp med bara två meters marginal utan att han tappa fokus på sin uppgift.

När Saga (14 år, jag kan inte släppa det) red honom i mörkret så passerade en stor lastbil förbi ridbanan. Den hade starka strålkastare och passerade under buller och bång, så jag påminde Saga att ta ett säkerhetsgrepp om "paniksnöret" i sadeln.  Ifall han skulle sprätta till.
"Nej det behövs inte. Bubben skulle aldrig göra något dumt!" svarade Saga tillitsfullt, och Galishimo såg nöjt ut att hålla med henne fullständigt. Äntligen någon som förstår hans potential och inte håller sig fast vid hans ungdoms synder... 

Nu önskar jag bara att han får vara frisk och hel, så vi kan fortsätta ha roligt och träna som vi gjort nu. Det förtjänar vi!

.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback