Fisk och fniss


Jag och J åkte och fiskade tillsammans. Jag hade ingen förväntning på att få napp. Jag har inte kastat med ett riktigt kastspö på många år och tänkte att jag bara behövde träna på att få in "kastet". Men jag hann inte öva särskilt många gånger innan jag fick napp. Två rödingar fick jag i väldigt rask takt. Sedan ville jag hem...

Det är med en större ödmjukhet och respekt som jag fiskar, än vad jag köper fisk på charken i ICA. Den ena fisken kämpade länge och var alldeles ärrig på skinnet av allt krumbuktande vid stranden, den andra fisken verkade nästan ha hamnat i chock, och sprattlade inte särskilt mycket alls. Som om de hade olika personligheter. Jag fick lite dåligt samvete och har lovat mig själv att vara snabbare att avliva dem med kniven nästa gång jag fiskar. Men ändå känns det nyttigt att fånga sin egen fisk. Inte bara för naturupplevelsen och att fånga och rensa sin egen mat. Ibland glömmer man vad de där infrysta "blocken" i charken faktiskt består av. Det är djur vi äter. Vi behöver äta dem för att må bra, men man får inte glömma att känna en viss respekt för dem.

J tar sig in i livet med små medel. Han har borrat i min ridhjälm för att jag lättare ska kunna fästa min actionkamera i den när jag rider. Han har lärt mig redigera film och hur jag använder ett lite mer avancerat filmredigeringsverktyg ( Vegas Pro 10.0 ) .

Jag som "inte skulle ha någon". Jag som "inte behövde någon". Nu står man där igen, onödigt angelägen, och fnissar åt allt han säger. Jag förstår mig inte på mig själv ibland.

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback