En bra morgon

 
Jag har känt mig emotionellt urlakad ganska länge, definitivt så länge jag bott i Västerbotten i alla fall, i ungefär tre och etthalvt år. Det har blivit ett normaltillstånd och jag har mer eller mindre accepterat det. Exempelvis morgontrötthet. Jag har gått från att alltid vara uppe okristligt tidigt förut, till att knappt komma mig ur sängen, som det sett ut de senaste åren. Förut var jag och terven alltid ute på promenad mellan 05.00-06.00 som start på dagen, under tio års tid, och sedan jag flyttade till Västerbotten har det inte ens funnits på kartan. Nu är hon ju död, gud förbarme sig över tervsjälen, men ni förstår vad jag menar.
 
Jag har varit tvungen att bita ihop lite extra för att få tillvaron att rulla. Jag har alltid känt att energin är lite liiite på minus, men tänkt att det kan höra ihop med att man blir lite äldre och arbetsbelastning och så vidare. Jag har ju varit på gott humör och trots den latenta känslan av urlakning, så finns det ju så mycket bra i livet att glädjas över.
 
Efter att terven dog så fick jag även sömnproblem, nu har jag ingen vakthund vid min sida att somna till längre, och sömnrutinerna har har inte lossnat förrän de senaste tre veckorna.
 
Men nu... Det finns en liten extra gnista. Ett litet sprak som gör att jag med glädje lagade lite extra matlådor inför veckan. Jag putsade ridstövlar och tvättade ridkläder. Och i morse vaknade jag okristligt tidigt igen och kände mig fullständigt utvilad. Jag satt pigg och fräsch på arbetet klockan 06.00...
 
... som det var förut...


 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback