En liten höjning

 


Jag fick besked om min nya lön, baserad på mina prestationer under 2022, och det blev en liten höjning. Några hundralappar över medelhöjningen. Jag ligger fortfarande ganska lågt i lönestatistiken men jag blev ändå nöjd! 

För grejen är ju den, att jag kunde lika gärna ha blivit sjukskriven år 2022. Hade jag stridit för att få vara sjuk så hade jag fått igenom en sjukskrivning. Mina blodvärden var i botten. Jag sov upp mot 14 timmar per dygn, jag klarade inte en hel arbetsdag utan att vila. Jag tyckte till slut att det till och med var jobbigt att sitta upprätt. Jag stred för att få jobba hemifrån i mjukisbyxor och flottigt hår och att få sova en timme på lunchen. Men sluta jobba ville jag inte. Så jag tog på mig lite nya projekt, och hamnade i ett kanonlag som gav mig energi, vi drog verkligen åt samma håll, gemensamt! Det motiverade mig att göra mitt bästa. Så då låg jag hemma  i sängen med laptopen i knäet och kämpade på med mina uppdrag, och höll tummarna för att jag skulle klara morgondagen också. Och ibland grät jag. Över Galishimo. Över att det kändes som att kroppen satt mig i ett fängelse. Ett utmattningsfängelse. Men varje gång jag orkade göra något mer så jublade jag och skrev stolt "Nu vänder det!" till mig själv och mina vänner. 

Men det tog några månader. 

Och nu kommer min pay off. En liten höjning. Arbetsgivaren har följt mina projekt och noterat att jag presterat över medel år 2022. En liten extra dutt på lönekontot. En extra motivation. 

En signal att jag valde rätt. Att jag kämpade för rätt sak. 

Jag vill bara ge fingret till hela år 2022 och säga IN YOUR FACE!



Kommentarer

  1. Kul! Grattis och så himla välförtjänt! Vad har du i lön?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag känner mig obekväm att lägga ut min exakta lön på nätet, men det räcker för den livsstil jag har. :)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet