En dålig dag

 


Jag skulle upp i sadeln på Ares nyligen, bara sådär på ena sidan som vi tränat på tidigare. Det är otroligt halkigt ute och jag har bestämt att inte sitta upp helt förrän han har grepp, så han inte går omkull om han blir rädd. Men plötsligt gick det bara inte för mig att komma upp i stigbygeln. Benen skakade, jag andades kraftigt, jag kände mig livrädd. Jag hade haft en klump i magen i några timmar redan innan stallet, och starka olustkänslor. 

Ares var jättefin och lugn som vanligt, men jag blev otroligt besviken på mig själv. Varför vågar jag inte kliva upp och ställa mig i stigbygeln som jag brukar? Benen vek sig nästan under kroppen och jag kände mig totalt ledlös och utan spänst. Jag fick lite återblickar från den tiden jag red in Galishimo och var otroligt rädd. Han kunde ju bocka väldigt mycket när jag red in honom. Vi gick några steg med Ares när jag stod i stigbygeln men jag blev väldigt orolig när sadeln gled åt sidan. Ares var inte bekymrad. Han börjar vänja sig vid rutinen. 


Vi fick ge upp. Jag klängde på honom ett par gånger, vi spände sadelgjorden ytterligare, men jag stod sedan med ena foten i stigbygeln och skakade i hela benen. 
"Jag klarar inte det här..." sade jag till Sara som stod framme och höll i Ares och hon svarade bara glatt: 
"Ja, sådana dagar kan man ju ha. Det blev ändå bra träning för Ares." 

Och trots att man får ha dåliga dagar, så blev jag arg och besviken på mig själv. 
"Jag behöver vara skärpt i trettio sekunder, när han går några steg med mig på ryggen. TRETTIO sekunder?! Hur kunde jag misslyckas..." muttrade jag för mig själv när vi sopade och städade. 

När jag var på väg hem så slog det mig att det kanske inte bara var min inställning. Det kan ju vara blodsockret! Skakningar, ångest, matthet... Jag tränar ju mer än jag brukar just nu, och jag äter ju även lite mindre än jag brukar. Såklart det kan bli lågt blodsocker då. 

Jag åt lite Kvarg och nötter och kände mig lite bättre. Blev lite irriterad på att jag inte tänkte på det förut. Men lågt blodsocker är åtminstone lätt åtgärdat. 

På kvällen hämtade jag ett paket jag längtat länge efter. Ares finaste grimma! Jag beställde den redan i Augusti, när det var klart att jag skulle få köpa honom. Men leverantören blev sjuk och det blev fördröjt fram tills nu då. Men så fin den var när den väl dök upp! 

En snygg grimma och lite bättre självmedvetenhet, detta kommer att göra susen när vi fortsätter träna! 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet