Inridningen fortsätter

 


Idag har vi tränat uppsittning igen och Ares är ju.. ja Ares. Jag är otroligt tacksam över hur otroligt snäll och trevlig han är. Han har inte problem med något alls. Jag känner hur vi börjar få ett starkare band till varandra och läser av varandra och kommunicerar. Med de små gesterna. I samförstånd. Och i ett ömsesidigt intresse i varandra. 

Tyvärr så är det isbana på ridbanan. Ares kan inte ens skritta ordentligt på den utan att börja glida med bakfötterna. Jag har grusat ett mindre område för oss att hålla till på. Jag vill inte utsätta honom för en situation där han kan råka stressa, böra trava runt, och halka på isen, därför blir alla våra steg i träningen väldigt små, och all träningstid blir kort. 

Men det lider ju inte Ares över. 

Inte jag heller. 

Visst kan man börja härja i djupsnö eller rida i hagen. Men just nu har jag svårt att vilja skynda på, eller förändra något, det går ju så bra för oss precis som det är! 

Det enda som är lite jobbigt är att glädjen och tacksamheten över Ares fortfarande ibland slår över till skuld och saknad över Galishimo. Oftast när jag slappnar av som mest. 

Särskilt när man råkar tänka
"Så här lugn och stabil hade aldrig Galishimo varit..."
Då får jag fortfarande en irrationell känsla av att svika Galishimo. Det blir som en klump i magen.

När jag tittade på filmen när jag hänger och klänger på Ares så kunde jag inte hejda mig och började gråta. Här får jag vara med en så fin, enkel och okomplicerad häst, och Galishimo fick inte ens få fortsätta leva med mig. Han fick inte ens livet. Och här klänger jag på en annan häst och skiner som en sol. Hur kan jag ens det? 

Men då får jag ta ett djupt andetag och tänka att alla känslor måste få finnas med. Glädje och sorg måste få gå hand i hand. Jag måste få kastas lite mellan glädje och skuld när helst det kommer.

När jag köpte Ares så förstod jag nog inte sorgens natur fullt ut, och jag trodde definitivt att sorgen skulle gå över snabbare. Men när jag köpte Ares så var jag inte heller förberedd på att jag skulle känna så mycket uppskattning och glädje med just honom. Han gör mig trygg. 

Men det måste få vara så. 

Man måste få känna starkt. 

Man måste få sörja en häst även åtta månader senare. 

Och man kan älska en ny häst parallellt. 

Det kommer lugna sig med tiden. 





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet