Att fatta kloka beslut

Jag har nu återgått till gymträningen efter över två veckors problem med lungorna. Jag hade velat skriva "ÄNTLIGEN!" och tagit en glad selfie om att jag är back on track, men jag hittade absolut inte den känslan. Jag har gått upp sex kilo på ett år. Vila, sjukdom, ålder och förmodligen inflammationer i kroppen har gjort huden ojämn, tunn och gropig. Det blev ingen glad selfie. Jag såg trött och håglös ut. Små valkar och ojämnheter putade ut osymmetriskt här och var. Jag skämdes lite, jag brukar alltid gå på gymet med huvudet högt, men nu kändes det riktigt jobbigt. 


Det bränner fortfarande lite i lungorna när  jag andas men jag kunde jogga i lugn takt utan att anstränga mig för mycket. Sedan gjorde jag ryggövningarna jag brukar göra. 

Efter två ryggövningar gav jag bara upp, plockade upp mobilen, och bombade Ebba med meddelanden om hur jobbigt det är att vara tillbaka. Det är inte alls skönt. Jag skäms. Jag visade en bild från förra året då jag såg fantastisk ut, och sörjde hur långt ifrån det är mitt dagsläge. 

Jag för ett år sedan. Sex kilo lättare och ingen aning om att livet skulle barka utför... 

Men det gångna året HAR ju varit tungt. En relation tog slut, Galishimo dog, jag fick rejäl blodbrist, jag tappade min plats i mitt sociala sammanhang och fick hitta nya vänner. 

Men vet ni vad? Jag tänker inte brottas emot den här gnälliga tunga känslan och tvinga mig själv att tänka positivt. Jag tänker beklaga dekadensen och fortsätta sura för att jag inte är den jag varit. Jag ska muttrande och med gnälligt uttryck gnaga mig vidare genom vardagen, och fortsätta fatta kloka beslut varje dag. Tills jag är där jag var innan. 

Jag behöver ju inte känna mig motiverad för att fatta kloka beslut varje dag. Om mat. Om träning. Om återhämtning. Om rörelse. Jag kan göra dem ändå. 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet