Älskar att smörja läder!

Jag köpte ju en jättefin förbygel till Ares i veckan. Hans sadel glider ju lätt bakåt och det löser man ju lätt med en förbygel. Jag fann en jättefin på Granngården storlek Cob, men tänkte kanske inte riktigt på att det dröjer några år innan Ares har den bröstkorg och bog som en vuxen cob faktiskt har. Han har ju inte riktigt vuxit färdigt direkt. Den blev alldeles för stor för honom. Den gick inte använda. 


Så då lånade Sara ut en Brösta till mig, som fyller ungefär samma funktion, och som ni ser på bilden ovan, med skillnaden att den egentligen ska sitta på en sele till en ponny som drar vagn, och den satt jättebra! Snygg var den också!

Och så fort jag såg den så började det klia i fingrarna. Den var väl använd och mjuk och fin i lädret, men en liten noggrann puts hade varit väldigt tillfredsställande. 
"Får jag ta hem den?!" frågade jag hoppfullt och så fort jag fick ett "ja" så var den inne i bilen. 

Jag älskar ju nämligen att smörja läder. Särskilt läder som är väl använt och har fått lite törnar så det verkligen syns en skillnad. Så den började så här:


och slutade så här! 




Precis allt med lädervård tilltalar mig. Hur det ser ut innan. Hur man putsar med tandborste och varsamt tar bort översta lagret smuts. Doften av glycerintvål, och sedan insmörjningen så det blir blankt och fint. Sedan luktar den som ny och lädret ser ut att ha fått helt nytt liv. Jag blev så nöjd! 

Sara blev också nöjd så nu får jag låna bröstan fler gånger! 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet