Klart sevärd (fluffig) hästkanal

Har ni lite pengar över, och är nyfikna på islandshästar, eller bara hästar generellt, så är faktiskt sidan toltriding.se en klart sevärd kanal. Den kostar 88 kr i månaden utan bindningstid. Från början tänkte jag:

"Det här kan ju inte vara värt pengarna. Jag har ju inte ens en islandshäst. Och vad tusan kan ett så avgränsat område bjuda på för 88 spänn?" 

men sedan kom jag på att jag ju faktiskt är sjuk och 88 kronor inte är så mycket i det stora sammanhanget. Jag kan ju avbryta prenumerationen när jag är frisk. Så jag registrerade mina betaluppgifter och loggade in. 




Inget jag har ångrat hittills! Det är jättemysiga klipp. Jag älskar klipp där folk rider och har en mick så de kan berätta hur de rider sina hästar. Det är både givande och lite avslappnande. Det är inte särskilt stor skillnad jämfört med hur man rider vanliga hästar, men det är tydligt att många islandshästar har lite "Måns-motor" (nu refererar jag till den fantastiska Måns som jag får rida ibland) och att man därmed får jobba lite med att leda energin rätt. Generellt ser det väldigt trevligt ut. Precis som jag och Galishimo jobbar så är det mycket bogkontroll, öppnor och slutor.

Sedan innehåller kanalen så mycket annat: Det är besök hos världens dyraste islandhäst, det är gårdskastreringar, det är viktiga tips för intervallträning så hästen inte blir överviktig, det är besök hos olika uppfödare, det är tips för personer som går från storhästridning till islandshästridning... ja den innehåller allt. Jättefint redigerat för att vara gjord av privatpersoner. 

Jag har även visuellt och teoretiskt (men inte praktiskt) fått kläm på tölten och även den gångarten förfinar man genom att göra många tempoväxlingar, och kvaliteten på tölten är väldigt beroende på hur liksidig man lyckats få hästen. Nu är inte längre tölten, eller töltsättning, ett märkligt mysterium i mina ögon. 

Sedan så har ni väl inte missat att HÄSTNET, som vanligtvis är en försäljningssida, även erbjuder digitala clinics om lite allt möjligt, och visst har de clinics med islandshästar också! Den clinicen kan man hoppa direkt till här (man kan råka se några sekunder från föregående clinic med hopphäst, men vänta tio sekunder, bara!) 

(har man svårt att se länken från sin mobil så är adressen denna: https://youtu.be/Tf4eVYhDKqo?t=2451 ) 

 




Ska jag köpa islandshäst inom kort då? Nej, det ska jag inte. Ekonomin måste återhämta sig ordentligt. År 2021 blir det inga stora inköp om jag inte måste göra akuta inköp, typ om bilen går sönder eller något liknande. 

Men det är alltid kul att lära sig nytt. Och aldrig för har min dataskärm varit så fylld av fluff! 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback