Sökandet - det blir ju bara värre


Elin och Galishimo december 2015

Jag var med på ett organiserat sök även i går och det blir ju bara värre. Inte ett spår av Elins mamma. Inte en handske, ett fotspår, glasögon. Ingenting. Området är finkammat och den senaste skallgången var extremt väl genomförd med en gruppledare som hade lett grupper hela veckan och hälften av dem som gått skallgången hade oupphörligt gått varje dag sedan försvinnandet. Solen har inte kikat fram under hela december och snön har lagt sig i små tunna blöta lager som glider in bakom kragen, när man går genom snåren, och blöter sig igenom lager på lager. Jag försöker balansera jobbet med att hoppa in här och var och min lägenhet börjar se allt mer rörig ut. Ungefär som själen. 

"Snart är det väl dags att sluta organisera sökningar för... ja... julen kommer ju och folk vill ju vara hemma med sina familjer..." sade Elin och såg blek och helt tom ut. Hennes livs absolut värsta jul närmar sig, hennes mammas favorithögtid, och hon kommer inte längre kunna rikta sin fokus åt att engagera och arrangera sökningar. Hon kommer att behöva sitta stilla och ta in sorgen. 

Elin och Galishimo december 2015

Sedan kommer sökningarna att droppa av. De långa pärlbanden av parkerade bilar efter sökanden i Boviken kommer att glesas ut. Facebook kommer att fyllas av familjeglädje och julmys. Livet kommer att återgå till det normala för många andra. 

Kvar står dom och blöder. 

Och det är så svårt att känna att jag gör tillräckligt, samtidigt som jag allt mer längtar tillbaka till min vardag. Tillbaka till Galishimo. Tillbaka till de små problemen. De små lösningarna. 

.

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback